Plaská 7, Praha 5 – Újezd, Malá Strana
+420775274281

Jak mluvit s dětmi o válce

Jak rozumět autismu, ADHD a životu, když zrovna nedává smysl

Jak mluvit s dětmi o válce

Autistické děti, stejně jako jakékoliv jiné děti, velice dobře vnímají emoce svých rodičů a to, jak se rodiče ke svým emocím staví (i to, jak se staví k těm, které prožívají samotné děti). Je velice důležité nepodlehnout mýtům o tom, že autistické děti nemají emoce nebo jim nerozumí, které pramení z nedostatečného pochopení autismu a psychologie vztahu mezi rodiči a dětmi.

Děti (všechny) vnímají emoce, své i okolí, a nedílnou součástí rodičovské role je pomoci jim je zpracovat, porozumět jim, naučit se s nimi nakládat, zdravě je regulovat. Děti mohou být citlivé zejména na to, pokud například v domácnosti cítí silné emoce, o kterých s nimi ale rodič nemluví. Jeho chování může být pro ně pak velice matoucí, a může vést ke stresu a úzkostem.

Téma války na Ukrajině zasáhlo v posledních dnech většinu z nás a řada rodičů může mít pocit, že je lepší o něm s dětmi nemluvit, nebo že to není potřeba, protože jde o složité téma, které nevnímají. Ale není to pravda. 

Centrum Locika, Skaut a zkušení terapeuti dnes organizují webinář na téma „Jak mluvit s dětmi o válce.“ Pozvánka na webinář je na Facebookové události zde
https://www.facebook.com/groups/413176662205501

na stránkách skaut.cz 
https://www.skaut.cz/jak-mluvit-s-detmi-o-valce/

Webinář bude přenášen prostřednictvím Facebooku a YouTube. Datum konání je 27.7. V 19:00